Europese Dag van de Beroerte 2010

De jaarlijkse Europese Dag van de Beroerte vond plaats op 11 mei jongstleden. Deze keer was in het WZA een speciaal programma georganiseerd voor patiënten en hun partners. De belangstelling was overweldigend. Meer dan 125 personen hadden zich aangemeld. Vanwege de beperkte zaalruimte kon niet iedereen erbij zijn, zodat is besloten om de bijeenkomst nog een keer te herhalen.

DSCF4239

De aanwezigen kregen een boeiend programma voorgeschoteld dat was samengesteld door de Stroke Service Assen en de Nederlandse CVA-vereniging Samen Verder. 

Met als thema ‘Onbegrepen’ werd aandacht besteed aan de veranderingen die een beroerte teweeg kan brengen in iemands persoonlijkheid en het onbegrip dat hierdoor kan ontstaan bij de partner en andere naasten. Er werd gepoogd antwoorden te vinden op de vraag hoe je deze veranderingen kunt herkennen en hoe je er zo goed mogelijk mee kunt omgaan.

DSCF4241Psycholoog Alex Knipping leidde de aanwezigen langs alle gedragsveranderingen die kunnen optreden wanneer een deel van de hersenen is beschadigd als gevolg van een beroerte.

 

 

 

DSCF4272 (148 x 196)Ook waren er indrukwekkende verhalen van een ervaringsdeskundige (Rob van Ojen) en een mantelzorger (Alie Woltema). 

 

DSCF4258

Anneriet en Dewi

Verder was er een expositie te bezichtigen  van kunstwerken gemaakt door CVA-patiënten in het praktijkatelier van beeldend therapeute Ilona Molenaar.

 

 

Als uitsmijter stond een workshop zang op het programma onder leiding van Dewy Karsten Schüler. Dit zorgde voor grappige maar ook ontroerende taferelen. 

 

 

Van de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten, werd veel gebruik gemaakt en daarmee kwam een uiterst geslaagde middag tot een einde.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...