Verwendiner op Europese dag van de beroerte

Dinsdag 8 mei, was de Europese Dag van de Beroerte.

Opnieuw greep Stroke Service Assen deze dag aan om mensen met een beroerte en hun partners een hart onder de riem te steken. Dit jaar door middel van een heerlijk diner.

In een ontspannen en gezellige sfeer werd een gratis driegangendiner aan zestig genodigden aangeboden, die de koks van de Vijverhof hadden bereid. Leerlingen van het Vincent van Gogh College boden, net als vorig jaar, een helpende hand en dekten de tafels, serveerden het eten en hielpen mee met opruimen. Van te voren kregen de leerlingen tijdens een gastles uitleg van twee gespecialiseerd verpleegkundigen over wat een beroerte is.

Tijdens de middag gaf diëtiste Sonja Bakker van Anholt uitleg over gezonde voeding en sprak de voorzitter van de patiëntenvereniging, Hilly Nijenhuis,  de gasten toe. Door de opstelling van de tafels was er voldoende gelegenheid voor patiënten om met elkaar in gesprek te gaan. Uit de reacties bleek dat de gasten de middag en het lekkere eten erg waardeerden: “Erg attent, zo’n verwendiner!”, aldus een van de genodigden.

 

De gasten en de medewerkers van de samenwerkende organisaties hebben erg genoten van deze middag en avond.De gasten kregen een receptenboekje met een cadeautje mee naar huis. Na afloop kregen de leerlingen een bewijs van deelname en een leuke attentie mee naar huis.

Op woensdag 25 april stond de WZA-Gezondheidswijzer, de maandelijkse medische rubriek van het WZA in het Gezinsblad, in het teken van beroerte, herseninfarct, hersenbloeding en TIA. Klik hier om de pagina te lezen.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...