Europese Dag van de Beroerte mei 2016

EdvdB

 

Dinsdag 10 mei 2016 was de Europese Dag van de Beroerte. Meer dan honderd instanties in Nederland organiseerden op of rond deze datum informatiebijeenkomsten over een beroerte (CVA). Ook Stroke Service Assen deed mee: op 10 mei was er een open inloopspreekuur in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en op 24 mei werd er in De Vijverhof een informatieavond georganiseerd.  

In Nederland krijgen elke dag ongeveer 125 mensen een beroerte, ook wel CVA of ‘stroke’ genoemd. Of het nu gaat om een herseninfarct (80%) of een hersenbloeding (20%): in beide gevallen is sprake van een acute uitval van de hersenfuncties. Een op de drie mensen die getroffen worden door een beroerte, overlijdt of houdt er ernstige beperkingen aan over. Eén ding is zeker: na een beroerte is het belangrijk dat de behandeling zo snel mogelijk start. Dit vermindert de kans op ernstige hersenschade en vergroot de kans op herstel.

Ter gelegenheid van de Europese Dag van de Beroerte organiseerde Stroke Service Assen twee bijeenkomsten:
Naast een  inloopspreekuur van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl was er een informatieavond in de Vijverhof te Assen georganiseerd over ‘Het belang van snelle herkenning van een beroerte’ .

U kunt  hier de brochure van het programma nalezen.

U kunt hier de informatie nalezen wat er verteld is.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...