- Stroke Service Assen - https://www.strokeserviceassen.nl -

Waar kan ik terecht met vragen over seksuele problemen?

Terug naar Nuttige informatie: gevolgen van een beroerte [1]

Als u een beroerte heeft gehad, betekent dit niet dat u niet meer seksueel actief kunt zijn. Een beroerte kan wel fysieke en emotionele veranderingen met zich meebrengen die invloed hebben op uw seksleven, afhankelijk van het getroffen hersengebied. Krachtsvermindering, gevoelsstoornissen en spraakproblemen kunnen allemaal een bevredigend seksleven in de weg staan. Als de seksuele relatie met uw partner hierdoor wordt beïnvloed of als u vragen heeft over seksuele activiteit, schaamt u zich dan niet om uw problemen met de CVA-nazorgverpleegkundige of uw arts te bespreken.

Vindt u het lastig om hierover te praten? Dit geldt voor veel patiënten en hun partners. Het zijn immers onderwerpen die we als privé beschouwen en liever voor onszelf houden.
Toch kan het helpen om het er met iemand over te hebben.

Een team van dokters, een psycholoog, een bekkenbodemfysiotherapeut en een seksuoloog staan klaar om mensen met problemen op seksueel gebied te helpen. Hier [2]vindt u meer informatie over de seksuologiekliniek van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen [3].

Meer informatie vindt u in de brochure ‘CVA en seksualiteit’ op de website van De Rutgers Nissogroep. (Klik hier) [4], op www.seksualiteit.nl. [5] en in de brochure_Seksualiteit_en_Beroerte_01 [6]