Waar kan ik terecht met vragen over geldzaken?

Terug naar Nuttige informatie

MEEis een instantie die de weg kan wijzen op alle terreinen van het dagelijks leven waar iemand met een beperking mee te maken kan krijgen. Zo kan MEE ondersteunen bij het aanvragen van een uitkering, zorg en voorzieningen en helpt MEE bijvoorbeeld bij het opstellen van een budgetplan en toegeleiding naar schuldhulpverlening.

Adres
Centraal Bureau
Eemland 3
9405 KD Assen

Contact
Telefoonnummer: (0592) 30 39 99
E-mail: post@meedrenthe.nl

Openingstijden
Op werkdagen van 08.30–17.00 uur.

 

SPINN Sociale Partner in het Noorden van Nederland kan u helpen met het zoeken naar oplossingen voor allerlei problemen die u kunt tegenkomen als gevolg van uw beroerte. Onder andere kan men u helpen bij geldzaken.

SPiNN is actief in zeven verschillende gemeenten in Drenthe en Groningen. Ze streven ernaar om onze dienstverlening zo dicht mogelijk bij u aan te bieden. Voor meer informatie klik hier.

 

Humanitas geeft mensen die dat tijdelijk nodig hebben een steuntje in de rug. Een van de projecten is de Thuisadministratie: wie problemen heeft om de eigen (financiële) administratie op orde te houden kan (tijdelijk) steun ontvangen van een vrijwilliger.

 

Het CAKkan een financiële tegemoetkoming verzorgen op grond van de wet. De wet regelt dat chronisch zieken en gehandicapten een bepaald bedrag ontvangen voor de extra kosten die zij hebben. (De aftrekpost voor chronische ziekte bij de inkomstenbelasting is daarmee komen te vervallen.)

Als u voor een tegemoetkoming in aanmerking komt, krijgt u vanzelf bericht van het Centraal Administratiekantoor (CAK). U hoeft zelf dus niets te doen.

Terug naar Nuttige informatie


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...