- Stroke Service Assen - https://www.strokeserviceassen.nl -

Waar kan ik terecht met vragen over werk?

Terug naar Nuttige informatie [1]

Als u een beroerte heeft gehad, kan dit, indien u een beroep uitoefent, gevolgen hebben voor uw werk. In hoeverre dit het geval is, is afhankelijk van de beperkingen die u als gevolg van de beroerte heeft en het beroep dat u uitoefent.

Ik heb een beroerte. Wat nu?

Bent u ziek en kunt u tijdelijk uw werk niet doen? Dan is het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk ziek meldt, zodat u tijdens uw ziekte een inkomen heeft. Uw inkomen tijdens uw ziekte bestaat uit uw loon of uit een Ziektewet-uitkering.

Ik heb een werkgever

Heeft u een werkgever? Dan meldt u zich bij hem ziek. Tijdens uw ziekte wordt uw loon doorbetaald. Uw werkgever betaalt u maximaal 2 jaar loon door, zolang het dienstverband nog loopt. Het streven is dat u, met hulp van uw werkgever, probeert zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan.

Soms kunt u ook als u een werkgever heeft, een Ziektewet-uitkering krijgen. Meestal wordt de uitkering via uw werkgever betaald en verrekent hij die met uw loon.

Ik heb geen werkgever

Heeft u geen werkgever? Dan kunt u in sommige gevallen een Ziektewet-uitkering krijgen. De Ziektewet-uitkering wordt betaald door UWV (Uitvoering Werknemers Verzekeringen). Als u ziek wordt, moet u zich uiterlijk de tweede dag bij UWV ziekmelden. Samen met UWV probeert u zo snel mogelijk weer aan het werk te komen.

Weer aan het werk

Heeft u een werkgever? Dan bespreekt u de mogelijkheden met uw werkgever en de arbodienst.

Heeft u geen werkgever? Dan ondersteunt UWV u.

Meer informatie

Klik hier [2]voor meer informatie over de UWV. Over re-integratie na een beroerte klik hier [3].

Adres
Werkplein Baanzicht/UWV
Stationsstraat 30-32
9401 KX Assen

Contact
Telefoonnummer: (0592) 39 16 00
UWV Telefoon Werknemers: 0900 – 92 94 

Openingstijden
UWV Telefoon Werknemers is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur.

 

Terug naar Nuttige informatie [1]