Waarom is bewegen zo belangrijk?

Terug naar Nuttige informatie: sport, hobby en vakantie

Met voldoende lichaamsbeweging vergroot u de conditie van uw lichaam. Onder andere houdt u uw hart en bloedvaten in conditie. Daarnaast heeft bewegen een bloeddrukverlagend effect. Dit verkleint de kans op hart- en vaatziekten en het risico van een (nieuwe) beroerte.

Bovendien helpt lichaamsbeweging bij het voorkomen of terugdringen van overgewicht.

Voor uw gezondheid is het voldoende om, zo mogelijk, dagelijks een half uur te bewegen, met een matige tot redelijke inspanning. Dit kan een half uur achter elkaar zijn, maar ook bijvoorbeeld drie keer 10 minuten. Het is belangrijk om het rustig op te bouwen en iets te vinden dat bij u past. Het is niet direct nodig dat u een bepaalde sport beoefent, wandelen naar de winkel voor de dagelijkse boodschappen kan ook.

Bewegen (sport) is niet alleen belangrijk voor uw lichamelijke gezondheid, ook geestelijk voelt u zich fitter en weerbaarder dan wanneer u te weinig beweegt. Voor mensen die een beroerte hebben gehad is het een uitstekend middel om het vertrouwen te herwinnen in hun lijf.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...