Waar kan ik terecht voor communicatiehulpmiddelen?

Terug naar Nuttige informatie: hulp bij de verzorging thuis

Hulpmiddelen bij afasie
Er zijn kant en klare communicatiehulpmiddelen te koop. Hieronder worden er vier genoemd. De behandelende logopedist kan adviseren welk hulpmiddel het meest geschikt is. Er zijn ook enkele technische hulpmiddelen die het communiceren kunnen vereenvoudigen. Het zou te ver voeren om die hulpmiddelen hier te bespreken. U kunt er via de logopedist meer informatie over krijgen.

Het Gespreksboek 
Een aanwijsboek met woorden en tekeningen. Door woorden of tekeningen aan te wijzen kunt u duidelijk maken wat u bedoelt. Het boek bestaat uit vier rubrieken rond de vraagwoorden “wie of wat”, “waar” (thuis of niet thuis), “wanneer” en “hoe”. De informatie is gerangschikt van globaal naar gedetailleerd. Zo kan een gesprek over gebeurtenissen plaatsvinden en kunnen gevoelens worden besproken. Het Gespreksboek is verkrijgbaar in een groot (A5) formaat klapper en in een klein zakboekformaat.

Prijs
AVN-leden: € 49,50
Niet-leden: € 69,50
Genoemde prijzen betreffen zowel het grote als het kleine formaat Gespreksboek en zijn INCLUSIEF verzendkosten.

Te bestellen bij
Afasie Vereniging Nederland
Bakenbergseweg 125
6814 ME Arnhem
Telefoonnummer: 026 – 351 25 12
Fax: 026 – 351 36 13

Het Taalzakboek
Een ringband met afbeeldingen en woordenlijsten van allerlei begrippen uit het dagelijks leven zoals eten, drinken, aankleden, hobby`s, huis enzovoort. Eventueel kunt u het zelf aanvullen. Het Taalzakboek is verkrijgbaar in een groot (A5) formaat klapper en in een klein zakboekformaat.

Via de internet webshop of schriftelijk te bestellen bij
Pearson
Postbus 78
1000 AB Amsterdam
E-mail: info-nl@pearson.com
Website: www.pearson-nl.com

Het Communicatiebord
Het Communicatiebord is een stevig, geplastificeerd openslaand bord waarop u en uw omgeving de belangrijkste vragen en gespreksonderwerpen kunnen aanwijzen ter ondersteuning van de dagelijkse communicatie.

Het Communicatiebord is eenvoudiger van inhoud en opzet dan het Taalzakboek.

Het Communicatiebord bestaat uit een bord (afm. 31 x 44,5 cm) en 4 inschuifvellen in tweekleurendruk. Tevens zijn er open `vlakken` op het bord, die u zelf kunt vullen met afbeeldingen.

Doel
Hulpmiddel voor de communicatie tussen afasiepatiënten en hun omgeving.
Doelgroep: Patiënten met een ernstige vorm van afasie.

Prijs
AVN-leden: € 22,50
Niet-leden: € 32,50
Genoemde prijzen zijn INCLUSIEF verzendkosten

Te bestellen bij
Stichting Afasie Nederland
Bakenbergseweg 125
6814 ME Arnhem
Telefoonnummer: 026 – 351 25 12
Fax: 026 – 351 36 13

Het Aanwijsboek
Een boekje op zakformaat, met afbeeldingen en woorden uit de belevings- en ervaringswereld van volwassenen. Het boekje heeft 130 pagina`s, verdeeld over 44 onderwerpen. Onder meer: familie, mens, gevoel, ziekte en relaties. Maar ook: geld, getallen, kleur en tijd. Elk onderwerp heeft een eigen kleuraanduiding om het zoeken te vergemakkelijken.

Prijs  € 11,50 (exclusief verzendkosten)

Te bestellen bij
Stichting Het Gors
Laagewei 1
4464 AK Goes
Telefoonnummer: 0113 – 27 33 33
E-mail: aanwijsboek@gors.nl.
Website: www.gors.nl

(Bron: https://www.hersenletsel.nl/)

 

De TIAS app

De TIAS app is een logopedische applicatie voor spraakapraxie. Het is onderdeel van het Therapeutische Instrument voor Apraxie van de Spraak (TIAS).
Het doel van de TIAS app is de logopedische therapie bij mensen met spraakapraxie niet alleen plezieriger, maar ook moderner en efficiënter te maken door optimaal gebruik van digitale mogelijkheden, zoals audio- en visuele ondersteuning, en automatische registratie van resultaten. Daarnaast willen ze u ondersteunen in het zelfstandig oefenen in de eigen leefomgeving. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar Nuttige informatie: hulp bij de verzorging thuis


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...