Wat is een beeldhorloge?

Terug naar Nuttige informatie: hulp bij de verzorging thuis

Herinneren

Het Beeldhorloge is een horloge dat werkt met behulp van afbeeldingen. Op van te voren in te stellen momenten vertoont het Beeldhorloge een pictogram of foto van de activiteit die op dat moment aan de orde is. Het verschijnen van dit pictogram gaat desgewenst vergezeld van een geluids- en trilsignaal. Zo wordt u van het Beeldhorloge er op geattendeerd dat er een nieuwe activiteit gaat plaatsvinden.

Bijzonder horloge

Op het eerste gezicht ziet het Beeldhorloge er niet anders uit dan elk ander horloge. Het horloge helpt mensen die moeite hebben met oriënteren in de tijd bij het structureren van de dag. Het herinnert u aan afspraken en activiteiten op gewenste tijden, zonder dat u hierbij hulp nodig heeft van een persoon uit uw omgeving.

Het Beeldhorloge is niet bedoeld als hulpmiddel om mee te leren klokkijken. Het kan echter wel als een normaal horloge functioneren. Als er geen activiteiten gepland zijn, is er op het scherm namelijk een analoge of digitale klok zichtbaar.

Activiteiten

Het Beeldhorloge maakt gebruik van zelfgekozen afbeeldingen die een bepaalde handeling of activiteit aangeven. Naast beeld, in de vorm van een pictogram, foto of tekst, wordt ook gebruik gemaakt van geluid en een trilfunctie.

Het gebruik van het Beeldhorloge is eenvoudig en vereist niets meer dan een Beeldhorloge en een computer met internetverbinding. Met behulp van de beheertool op een website kan u of uw partner het Beeldhorloge beheren door een eigen planning in te vullen met zelf gekozen en toegevoegde pictogrammen of foto’s.

Voor meer informatie klik hier.

 

 

 


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...