Hoe vraag ik een Zorgboek Beroerte aan?

Zorgboek Beroerte gratis voor u als verzekerde

Bij een beroerte (ook wel CVA, cerebrovasculair accident) ontstaat er een scheur of een verstopping in een bloedvat in de hersenen. De schade die daardoor ontstaat, kan zorgen voor veel verschillende klachten. Bijvoorbeeld verlammingsverschijnselen, evenwichtsstoornissen, taalproblemen en gedragsveranderingen.

 

 

Helaas herstellen mensen meestal niet volledig na een beroerte. Dat heeft veel gevolgen voor het dagelijks leven van degene die de beroerte krijgt. Maar ook voor zijn of haar omgeving. Het is daarvoor belangrijk dat u toegang heeft tot goede en betrouwbare informatie.

 

Daarom is er het zorgboek Beroerte (CVA), vol met praktische informatie over deze aandoening. In dit boek vindt u onder andere antwoord op de volgende vragen:

•Wat is een beroerte precies?

•Welke onderzoeken, behandelingen en medicijnen komen er kijken bij een beroerte?

•Hoe herstel ik zo goed mogelijk van een beroerte?

•Hoe ga ik om met de gevolgen van een beroerte in het dagelijks leven?

 

 

Het zorgboek Beroerte (CVA) is geschreven door Stichting September, een stichting voor onafhankelijke patiënteninformatie. Dit deed zij samen met meer dan 10 vooraanstaande kennisinstellingen en belangenverenigingen op het gebied van aandoeningen aan de hersenen. Bijvoorbeeld de Hersenstichting Nederland, de Nederlandse CVA-Vereniging Samen Verder en de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

 

Verzekerd bij Zilveren Kruis? Vraag elk jaar een gratis zorgboek aan!

 

U vraagt gratis een zorgboek aan met het formulier hieronder. Bent u niet bij Zilveren Kruis verzekerd, of heeft u dit jaar al een zorgboek aangevraagd? Dan kunt u zorgboeken kopen voor € 19,95 op de website van Stichting September of bij uw apotheek.

Aanvraagformulier Zorgboek Beroerte


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...