Activiteitenweger

Deze app is een hulpmiddel voor het plannen van activiteiten binnen de grenzen van de hoeveelheid energie die een persoon heeft. De app kan helpen bij het krijgen en/of behouden van de balans tussen belasting en belastbaarheid.

De app bestaat uit een kalender waar je activiteiten in kunt plannen.

Deze activiteiten kun je meegeven hoeveel energie het kost (ontspannend, licht, gemiddeld en zwaar). Elke categorie heeft een verschillende puntenweging (per uur respectievelijk: -2, 2, 4, 6). Vervolgens kan je per dag instellen hoeveel punten je maximaal mag gebruiken. Ook is het mogelijk om in te stellen hoeveel punten je maximaal achter elkaar mag gebruiken. Als je tijdens het plannen over het aantal punten heen gaat, zie je onderin het beeldscherm een uitroepteken verschijnen.

Verder kun je in de app verschillende dingen zelf aanpassen en invoeren. Bijvoorbeeld de verschilende activiteiten, inclusief categorie en duur. Maar ook de achtergrondkleur voor de verschillende categorieen kun je zelf aanpassen.

De app is heel helder en simpel in het gebruik. De handleiding erin is kort maar duidelijk. Aan het begin wordt vermeld de app alleen samen met een ergotherapeut te gebruiken. Het is ook mogelijk je gegevens te delen met je ergotherapeut.

Zowel de iPhone/iPod versie als de iPad versie zijn overzichtelijk. Voordeel van de iPad is dat je ook een weekoverzicht kan zien. Klik voor meer informatie hier.

Terug naar Nuttige informatie: gevolgen van een beroerte


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...