Joséba Meertens gespecialiseerd verpleegkundige CVA van Icare

Even voorstellen….

Ik ben Joséba Meertens en ik werk sinds oktober 2010 als gespecialiseerd CVA-verpleegkundige bij Icare. Van januari 2012 – januari 2017 ben ik op de poli neurologie van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen werkzaam geweest als CVA-nazorgverpleegkundige. Daarvoor heb ik 9 jaar in het Martini Ziekenhuis gewerkt op diverse afdelingen.

Ik begeleid mensen die een beroerte of een TIA hebben gehad. Tijdens mijn huisbezoeken geef ik advies, instructie en voorlichting over de fase waarin mensen zich op dat moment bevinden. We kijken naar doelen en wensen en overleggen hoe ik hen zo goed mogelijk kan begeleiden. Voor een goede begeleiding is de inbreng van naasten ook erg belangrijk.

Samen met mijn collega’s van Stroke Service Assen probeer ik de CVA-nazorg steeds beter af te stemmen op wat bij de cliënt en zijn omgeving past. Zo is er enige tijd een partnergroep geweest welke in geleid heb samen met een mantelzorgconsulente.

Scholing geven is ook onderdeel van mijn functie. Het is leuk om opgedane kennis weer te mogen uitdelen.

Ik vind dat ik erg mooi werk heb. Mensen komen na een CVA op een kruispunt in hun leven. Er ontstaat er een hectische periode waarin emoties en vermoeidheid vaak de boventoon voeren. Het is dan fijn voor hen dat er iemand meekijkt en meedenkt. Gelukkig zijn er binnen de keten van Stroke Service Assen heel veel hulpverleners met allemaal hun eigen expertise waardoor de cliënt snel op de juiste plek komt.

Wat dit werk ook bijzonder maakt, is dat je bij mensen te gast bent thuis. Een huishouden vertelt een stukje over wie iemand is. Ieder is uniek en heeft zijn eigen manier van leven en andere wensen. Daarom bestaat er ook geen standaardmanier om iemand te begeleiden. Mooi is het om te zien hoe mensen vaak de wilskracht hebben om weer op te knappen!

Tot slot: In mijn vrije tijd houd ik ervan om te bakken, te zingen en hard te lopen.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...