Marian Kuper CVA-ketencoördinator Stroke Service Assen. Specialisatie CVA/ TIA

Even voorstellen…

 

Ik ben Marian Kuper en werk al jaren in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen op de neurologie. Wat me boeit is wat ‘het brein’ doet, veel is er over bekend en ook nog heel veel niet. Wat is het gedrag en de gevolgen van ziekten in ‘het brein’. Wat het met de mens doet is zeer fascinerend. Ieder mens is uniek, dit merk je en ‘de zorg’ zal in deze ook voor een ieder niet gelijk zijn. De mensen daarin in te begeleiden zie ik als een uitdaging om het zo goed mogelijk te doen. Een klein sprankje in de ogen, het eerste woord na een afasie, het moment dat een verlamde arm weer zelf opgetild kan worden intrigeert me, kan ik van genieten.

Het WZA biedt mogelijkheden om m’n gedrevenheid te gebruiken om mezelf verder te ontwikkelen. Daarbij staat het gezamenlijke doel het streven naar een zo goed mogelijke kwaliteit van zorg, waarbij de patiënt en familie centraal staan, in het vaandel. De lijnen zijn kort en het multidisciplinair team is laagdrempelig bereikbaar. De sfeer is goed. We doen het met z’n allen. Schouders eronder!

Ik probeer te luisteren naar wat de patiënt en naaste vraagt en biedt in overleg met de patiënt en naaste een zo goed mogelijke zorg. Daarbij is het belangrijk om ook eens een zijstap te durven maken. Even los van de kaders waarin je werkt.  De patiënt of naaste kan me altijd bellen als er vragen zijn of als ze onzeker zijn ten aanzien van de zorg rondom een TIA of beroerte. Ik ben op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op CVA gebied en pas dit, in overleg, zo snel mogelijk toe. Ook kunnen ze informatie van de website www.strokeserviceassen.nl halen. Deze website wordt up to date gehouden met het laatste nieuws rondom een CVA of TIA in Assen en omgeving.

Het is belangrijk om de zorg rondom het CVA in Assen en omgeving op elkaar af te stemmen. Daar zet ik me voor in.

In mijn vrije tijd houd ik van hardlopen, wandelen, blues festivals, lezen, genieten van films en voor al genieten van familie en vrienden.

 


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...