Bijeenkomst op 8 mei in het WZA Dag van de Beroerte in Assen

Dinsdag 8 mei 2018 is de veertiende Europese Dag van de Beroerte. Meer dan honderd instanties in Nederland organiseren op of rond deze datum informatiebijeenkomsten over een beroerte (CVA). Ook Stroke Service Assen doet mee: op 8 mei is er een informatieavond in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen georganiseerd.

In Nederland krijgen elke dag ongeveer 125 mensen een beroerte, ook wel CVA of ‘Stroke’ genoemd. Of het nu gaat om een herseninfarct (80%) of een hersenbloeding (20%): in beide gevallen is sprake van een acute uitval van de hersenfuncties. Een op de drie mensen die getroffen worden door een beroerte, overlijdt of houdt er ernstige beperkingen aan over. Eén ding is zeker: het herkennen van de beroerte is belangrijk en het voorkomen ervan door bijvoorbeeld te bewegen. Na een beroerte is het belangrijk dat de behandeling zo snel mogelijk start. Dit vermindert de kans op ernstige hersenschade en vergroot de kans op herstel.

De bijeenkomst Stroke Service Assen is samenwerkingsverband van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Icare, Interzorg Noord-Nederland (locatie Anholt), Zorggroep Drenthe (locatie de Vijverhof) en Hersenletsel.nl. (regio Drenthe/Groningen). Ter gelegenheid van de Dag van de Beroerte organiseert Stroke Service Assen deze bijeenkomst:

Op dinsdag 8 mei wordt de informatieavond ‘Het belang van snelle herkenning en het voorkomen van een beroerte’ gehouden in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Op het programma staan onder meer een inleiding van WZA-verpleegkundig specialis i.o Marian Kuper over het herkennen en voorkomen van een beroerte en een workshop waarin het bewegen centraal staat. Deze workshop wordt geleid door de therapeuten Astrid Bouma en Sandra Koornstra van INN Anholt. Ook ervaringsdeskundigen komen aan het woord. Van de betrokken Stroke Service Assen organisatie zijn er stands die avond te bezoeken evenals een stand van de Noorderbrug over het programma HersenZ.

Deze avond is gratis toegankelijk, mits u zich vooraf aanmeldt via info@strokeserviceassen.nl of via telefoonnummer 0592- 325726 of 0592- 325240

Klik hier voor het programma.

Meer informatie over is te vinden op www.wza.nl/patienten/agenda en op www.strokeserviceassen.nl.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Europese Dag van de Beroerte 12 mei

Anders dan anders: Europese Dag van de Beroerte (EDvdB) 2020 Geen bijeenkomsten op meer dan 100 plaatsen in ons land, geen Hersenletsel on Tour... maar toch ook dit jaar een EDvdB, met ruim aandacht voor niet-aangeboren hersenletsel op sociale media! meer...