Nelleke van de Wetering gespecialiseerd verpleegkundige CVA van Icare

Even voorstellen….

Ik ben Nelleke van de Wetering en werk sinds januari 2018 als CVA nazorg- en Parkinson verpleegkundige in opleiding bij Icare. Van 2008-2017 heb ik gewerkt als wijkverpleegkundige dementiezorg en casemanager dementie. Daarvoor heb ik in diverse functies als verpleegkundige gewerkt, oa in algemeen ziekenhuis, psychiatrie en revalidatie.

Het krijgen van een beroerte is een ingrijpende gebeurtenis. Na ontslag uit het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum wordt thuis meestal pas echt duidelijk met welke veranderingen iemand te maken krijgt als gevolg van een beroerte.

Als  CVA-nazorgverpleegkundige breng ik huisbezoeken om ondersteuning te bieden aan mensen na een beroerte en hun naaste. We kunnen terug kijken, wat is er eigenlijk gebeurd maar ook kijken naar doelen en wensen voor het vervolg van de revalidatie. In het gesprek kunnen vragen, advies en voorlichting aan de orde komen. Ook kan ik doorverwijzen naar bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, de gemeente en meer. Als het nodig is neem ik, in overleg met de betrokkene, contact op met de huisarts of andere hulpverleners.

Het mooie aan het begeleiden van mensen na een beroerte is voor mij om te zien met hoeveel veerkracht mensen werken aan hun herstel en na een moeilijke en intensieve periode, het leven weer op kunnen pakken. Daarnaast is fijn om te werken vanuit de keten Stroke Service Assen, om samen met diverse collega’s de zorg zo goed mogelijk af te stemmen en aan te bieden.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...