Bewegen, bewegen, bewegen is mijn motto

Begin 2017 werd ik, toen 58, “getroffen” door een herseninfarct. In plaats van het lopen van een halve marathon belandde ik op de stroke afdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis.
Spraak weg en uitval van de rechterzijde van m’n lichaam.
Nu ruim anderhalf jaar later na een intensief revalidatietraject op Beatrixoord te Haren ben ik gelukkig in staat weer zelfstandig te functioneren. Ik kan weer thuis wonen, werken en zelfstandig wonen.
Ik heb daarbij het geluk gehad dat mijn cognitieve vermogens geen schade hebben opgelopen, dat maakt het aanvaarden van een cva voor mij een stuk gemakkelijker. Eigenlijk is er weinig veranderd, behalve dat ik aan mijn rechterzijde bewegingsbeperkingen heb . Bang voor een herhaling ben ik niet. Uiteraard ben ik, zo kort na een cva, nog volop bezig met het herstelproces. Bewegen, bewegen, bewegen is mijn motto, daarbij ondersteund door fysiotherapie.

Bewegen bewegen bewegen is mijn motto

Ook de thuissituatie is eigenlijk weinig veranderd als je het over de periode tot nu bekijkt. Sommige dingen gaan lastiger, die doet mijn vrouw of we laten er iemand voor komen.
Het ligt niet in mijn aard bij de pakken neer te gaan zitten, positief blijven en er uit halen wat mogelijk is heeft me geholpen te zijn wie ik nu ben. Ik begrijp dat dat, door de aard van de beperking, helaas niet voor iedereen is weggelegd.

Bob Mijwaard


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

CVA keuzehulp bij ontslagbestemming

De CVA keuzehulp is ontwikkeld om patiënten en zorgverleners te ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze in de ontslagbestemming. meer...