- Stroke Service Assen - https://www.strokeserviceassen.nl -

Beter slapen dankzij online cursus

Ongeveer een derde van ons leven brengen we slapend door. Toch is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als het klinkt. Zo’n 33% van de mensen in Nederland heeft wel eens moeite met slapen. En één op de tien mensen heeft serieuze, langdurige slaapproblemen.

Er is een online cursus die ontwikkeld is voor de behandeling van slaapproblemen. Deze online cursus heet i-Sleep en bestaat uit 5 sessies. I-Sleep wordt via verschillende huisartsenpraktijken in Nederland aangeboden. U kunt bij uw huisartspraktijk vragen of uw huisarts deze behandeling aanbiedt.

De cursus is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie en ontwikkeld door experts. In wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze behandeling effectief is.

Elke sessie begint met informatie en een aantal voorbeelden van andere cursisten die de cursus hebben doorlopen. Na iedere sessie volgen een aantal opdrachten. Doet u de cursus online, dan worden de opdrachten automatisch verstuurd naar een online begeleider. De cursus is ook zelfstandig te doorlopen.

Voor meer informatie klik hier. [1]

Terug naar Nuttige informatie: hulp bij de verzorging thuis [2]