Hoe verder?: De vereniging Hersenletsel.nl afdeling Noord Drenthe

Als u ten gevolge van uw beroerte tegen dingen aanloopt waar u niet goed raad mee weet, kan het fijn zijn om contact te hebben met anderen die in een soortgelijke situatie verkeren. Dit kunnen mensen zijn die zelf een beroerte hebben gehad of die als partner of familielid daarmee in aanraking komen.

Voor lotgenotencontact kunt u terecht bij de vereniging Hersenletsel.nl. Deze vereniging steunt mensen die zelf of in hun naaste omgeving met de gevolgen van een beroerte te maken hebben.

IMG_0628Hersenletsel.nl  heeft verschillende regioafdelingen, waaronder de afdeling Noord Drenthe. De afdeling Noord Drenthe is op allerlei manieren actief om mensen uit de regio die een beroerte hebben gehad of hun naasten te ondersteunen.

Regelmatig worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd en activiteiten ter ontspanning.

    • Speciaal voor partners zijn er gespreksgroepen.
    • Voor mensen die op jonge leeftijd door een beroerte zijn getroffen, is er een jongerengroep (tot ongeveer 55 jaar). JongAssen, klik hiervoor meer informatie.
    • Iedere eerste vrijdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur, is er een bijeenkomst in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.
    • Jaarlijks wordt er een gezinsdag georganiseerd.
    • Jaarlijks wordt er aandacht besteed aan de Europese Dag van de Beroerte;

In 2010  het thema ‘Onbegrepen’ . Voor meer informatie klik hier.
In 2011 het thema ‘Verwennen’. Voor meer informatie klik hier.
In 2012 het thema ‘Verwendiner en gezonde voeding’. Voor meer informatie klik hier.
In 2013 het thema “Kunstveiling en markt”. Voor meer informatie klik hier.
In 2014 een publiekslezing ‘Wat is een beroerte’. Voor meer informatie klikhier.
In 2015 een informatiemiddag met workshops over ‘Voorkom en herken een beroerte’. Wat zijn de risicofactoren? Voor meer informatie klik hier.
In 2016 een informatieavond met workshops over  ‘Het belang van snelle herkenning van een beroerte’ met o.a de behandeling Intra arteriële trombectomie.Voor meer informatie klik hier.
In 2017 een verwenmiddag voor onze vrijwilligers naast een informatiemiddag. Voor meer informatie klik hier.

   • Als u dat prettig vindt, kan iemand van het Hersenletseltrefpunt u thuis komen bezoeken.

Om belangstellenden op de hoogte te houden van de verschillende activiteiten die plaatsvinden, geeft de afdeling Noord Drenthe vier keer per jaar het blad ‘Flits’ uit.

Uitgebreide informatie over ‘Hersenletsel.nl’, vindt u hier. U kunt nu ook het blad ‘De Flits’ online lezen. Klik hier.

Contactpersoon van Hersenletsel.nl voor de afdeling Noord Drenthe is Hilly Nijenhuis-Weggemans. Om te weten hoe u haar kunt bereiken, klik hier.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Bedankt Hilly!

Sommige mensen zijn onvervangbaar, maar gunnen we het van harte om het stokje over te dragen. Heel erg dankbaar zijn we dat we jarenlang mochten samenwerken met Hilly Nijenhuis. Haar inzet, trouw, liefde voor mantelzorgers, getroffenen en naasten, expertise en passie rondom CVA zijn enorm gewaardeerd. Dank je wel lieve Hilly namens #strokeserviceassen