- Stroke Service Assen - https://www.strokeserviceassen.nl -

Naar woonzorgcentrum De Vijverhof

IMG_0025 [1]

De Vijverhof.

Amstelflat [2]

Amstelflat, een kamer

Tijdelijk verblijf

Als u een beroerte heeft gehad,  is het mogelijk dat u na uw ziekenhuisopname
en een eventuele revalidatieperiode voor een bepaalde periode extra hulp en
verzorging nodig hebt. U kunt dan prima terecht in woonzorgcentrum  de Vijverhof in Assen. Ook in de Amstelflat in
Assen  heeft Zorggroep Drenthe een aantal
appartementen waar u van harte welkom bent als u tijdelijk zorg nodig heeft.

Om in aanmerking te komen voor een tijdelijk verblijf in de Vijverhof of de Amstelflat, heeft u een AWBZ  indicatie nodig.

De zorg die u krijgt, sluit zo goed mogelijk aan bij uw wensen en mogelijkheden. Tijdens uw verblijf heeft u een eigen kamer en kunt u gebruikmaken van allerlei zorgvoorzieningen, zoals personenalarmering.  De Amstelflat heeft als extra voorziening dat  ook partners hier tijdelijk hun intrek kunnen nemen.

Na een periode van ongeveer zes weken wordt gekeken hoe u het beste verder kunt:

Vragen?

Heeft u  vragen over  het tijdelijk verblijf, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Cliëntadvisering van Zorggroep Drenthe, telefoonnummer (0592)33 12 32.
IMG_0063 [3]IMG_0047 [4]

IMG_0105 [5]

Een deel van het team van de Vijverhof.

Revalidatie

Misschien moet u tijdens uw verblijf in de Vijverhof of de Amstelflat nog revalideren. In dat geval kunnen er vanuit de Vijverhof en Amstelflat behandelaars worden ingeschakeld, zoals een fysiotherapeut, een ergotherapeut en een logopedist. Dat gebeurt in overleg met u en uw huisarts.

Naar huis

Als u na uw verblijf in de Vijverhof of de Amstelflat naar huis gaat, kunt u thuis ook nog gebruikmaken van de diensten van Zorggroep Drenthe. U kunt er o.a.terecht voor: personenalarmering, persoonlijke verzorging en verpleging, huishoudelijke verzorging, maaltijd- en boodschappenservice .

Eenmaal thuis komt u er vaak pas echt achter wat u nog wel kunt en wat u misschien niet meer kunt als gevolg van de beroerte. Mocht u problemen tegenkomen, dan is het verstandig om contact op te nemen met de CVA-nazorgverpleegkundigen. Klik hier [6]voor meer informatie.

IMG_0378 [7]Wonen in de Vijverhof

Na uw tijdelijke verblijf in de Vijverhof kan blijken dat u toch niet meer in staat bent om thuis te wonen. Onder verschillende voorwaarden kunt u dan in de Vijverhof blijven wonen (bijvoorbeeld huren of wonen met een indicatie). De Vijverhof heeft appartementen met een grote keuze aan voorzieningen.

De woonadviseur van Zorggroep Drenthe kan u alles vertellen over de mogelijkheden.