Waar kan ik terecht voor (ondersteuning bij) dagbesteding?

Terug naar Nuttige informatie: hulp bij de verzorging thuis

De Noorderbrug

De Noorderbrug is ruim 45 jaar specialist voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Ze bieden specialistische begeleidingstrajecten en behandeling die zich richten op de gebieden waarop mensen met hersenletsel vaak vastlopen.

Dat doen ze altijd vanuit de overtuiging dat eigen regie, eigen kracht en waardering van de omgeving een grotere kwaliteit van leven geven. In hun aanpak staat zelfredzaamheid en meedoen daarom altijd centraal. Ze bieden begeleiding en ondersteuning voor thuis en in het eigen netwerk, op het werk en in de vrije tijd. Als wonen in de eigen thuissituatie niet meer lukt, kunnen mensen terecht bij een wooncentrum van De Noorderbrug voor 24-uurs ondersteuning of behandeling.

Over Hersenz

Hersenz is een behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die eenmaal thuis om willen leren gaan met de gevolgen van hun hersenletsel. Met de behandeling van Hersenz leert u en uw naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in uw leven. U leert uw energie te verdelen, om te gaan met bijvoorbeeld vergeetachtigheid, concentratieverlies of moeite met organiseren. Hersenz wordt in de noordelijke provincies o.a. geboden door De Noorderbrug. Meer weten? Kijk op www.noorderbrug.nl/hersenz.

Meer weten?

Voor al uw vragen over de begeleiding en behandeling van De Noorderbrug kunt u bellen of mailen met Klant en Advies. Het team Klant en Advies is er voor cliënten, hun familie, mantelzorgers en verwijzers.

U krijgt er direct antwoord op uw vraag. Wilt u in contact komen met een van onze medewerkers?  Bel dan (050) 597 38 20 of mail naar klantenadvies@noorderbrug.nl.

Kijk op http://www.noorderbrug.nl/ of neem contact op met team Klant & Advies voor een persoonlijk gesprek.

Adres voor dagbesteding

De Noorderbrug
Activiteitencentrum Assen en Werklocatie De Delft
Delft 77
9406 GD Assen

Praktijk/atelier Ilona Molenaar bv

Individuele begeleiding en dagbesteding aan mensen met niet aangeboren hersenletsel,
chronisch zieken en/of een lichamelijk handicap.

Adres
Boersma’s pad 6
9331 JG Norg

of

Achter de kerk 3
9331 AD Norg

Contact
Telefoon:  06 – 267 955 00
E-mail: ilonamolenaar@planet.nl

 

MEE Drenthe

MEE Drenthe is een instantie die de weg kan wijzen op alle terreinen van het dagelijks leven waar iemand met een beperking mee te maken kan krijgen. U kunt er terecht voor informatie, advies en ondersteuning.

Mee Drenthe kan u ook informeren over een hulpkaart. Soms kunt u de regie over uw leven even kwijt raken. Door bijvoorbeeld (te) veel prikkels of in stresssituaties kan er paniek ontstaan. Vaak bent u wel in staat om op rustige momenten te benoemen waar behoefte aan is wanneer het mis gaat. Wat kunnen omstanders of hulpverleners het best wel of juist niet doen? Welke begeleider of vertrouwenspersoon kan gebeld worden? Dit wordt vastgelegd op een Hulpkaart die u eenvoudig bij u kunt dragen. Voor meer informatie klik hier.

Adres
Centraal Bureau
Eemland 3
9405 KD Assen

Contact
Telefoonnummer: (0592) 30 39 99
E-mail: post@meedrenthe.nl

Openingstijden
Op werkdagen van 08.30–17.00 uur.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...