Revalideren: Thuis revalideren

Naar huis?

Op de afdeling neurologie blijft u gemiddeld 4 dagen opgenomen. Aan het eind van uw verblijf op de Stroke Unit en van uw verblijf in het ziekenhuis bekijkt het behandelteam in hoeverre u hersteld bent van uw CVA en welke zorg u na uw vertrek eventueel nog nodig heeft.

Als u voldoende hersteld bent en uw thuissituatie maakt het ook mogelijk, dan kunt u na uw ziekenhuisopname weer naar huis.

Voor uw vertrek uit het ziekenhuis komt een transferverpleegkundige bij u langs om te overleggen of u thuis behoefte heeft aan hulp of aan bepaalde hulpmiddelen. Met het regelen van de benodigde zorg wordt zo vroeg mogelijk begonnen, zodat alles in orde is op het moment dat u het ziekenhuis verlaat.

Eenmaal thuis worden de gevolgen van uw CVA vaak pas echt duidelijk. Bij vragen of problemen kunt u de hulp inroepen van de CVA-nazorgverpleegkundigen. Vervolgens heeft u een afspraak op polikliniek neurologie met de CVA nazorgverpleegkundig en/of de neuroloog/verpleegkundig specialist.

Ook al kunt u naar huis, dan is het vaak toch nog nodig dat u thuis verder werkt aan uw revalidatie. Er zijn dan verschillende mogelijkheden: poliklinische revalidatie in het Wilhelmina Ziekenhuis Assenof revalidatie onder begeleiding van zelfstandig werkende therapeuten in uw omgeving.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...