Leefstijl: Medicijngebruik

Uw arts kan bepaalde medicijnen voorschrijven om het risico van het krijgen van een (nieuwe) beroerte te verkleinen. Het is belangrijk om de voorgeschreven medicijnen in te nemen. U zult de voorgeschreven medicijnen in principe uw hele leven lang moeten blijven gebruiken, tenzij uw arts anders beslist!

Voor de folder ‘Medicijnen na een beroerte of TIA’ klik hier.

Baxter

Voor mensen die moeite hebben met het op de juiste tijden innemen van medicijnen, die chronisch gebruikt worden, is er een hulpmiddel beschikbaar: het Baxtersysteem. Hierbij worden de medicijnen per moment van de dag in een los zakje verpakt, met daarop o.a. vermeld voor welke dag en voor welk moment op de dag de medicijnen bedoeld zijn. Zo wordt voorkomen dat medicijnen vergeten worden of dubbel ingenomen worden. Mocht u moeite hebben met het op de juiste tijden innemen van de medicijnen en denkt u dat dit de oplossing zou kunnen zijn, vraag uw apotheek om meer informatie.

 

 

 

 

 

Medapp

MedApp is dé App om u te assisteren bij optimaal medicatiegebruik. Zo stelt MedApp u o.a. in staat om op eenvoudige wijze ‘slimme’ medicijnwekkers in te stellen, bijsluiters te bekijken, innameroosters te raadplegen, uw voorraad te beheren en direct medicatie te herhalen bij uw apotheek en hoogwaardige medicijn- en prijsinformatie te vinden op onze partnerwebsites.

Het blijkt dat bij personen die regelmatig medicijnen moeten innemen, de medicijnen soms worden vergeten of de inname wordt uitgesteld. Door dit onjuist gebruik van medicijnen kan een therapie minder werkzaam worden. Zeker bij chronische aandoeningen zoals diabetes, hypertensie of een beroerte is het juist innemen van medicijnen extra belangrijk. Hierbij biedt MedApp de benodigde ondersteuning voor het juist innemen van uw medicijnen door het instellen van geavanceerde medicijnwekkers. Deze wekkers registreren of u een medicijn inneemt, zodat u op een later moment de innamehistorie terug kan zien.

De app werkt op zowel iOS- als Android-telefoons en is gratis te downloaden.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Bedankt Hilly!

Sommige mensen zijn onvervangbaar, maar gunnen we het van harte om het stokje over te dragen. Heel erg dankbaar zijn we dat we jarenlang mochten samenwerken met Hilly Nijenhuis. Haar inzet, trouw, liefde voor mantelzorgers, getroffenen en naasten, expertise en passie rondom CVA zijn enorm gewaardeerd. Dank je wel lieve Hilly namens #strokeserviceassen