Zorg bij beroerte in WZA is uitstekend

De neurologen van het WZA willen graag reageren op het artikel dat woensdag 4 april 2011 in Dagblad van het Noorden is verschenen. Hierin wordt gesteld dat patiënten met een beroerte in de provincie Groningen sneller een levensreddende behandeling krijgen dan patiënten in Friesland en Drenthe. De kop van het artikel luidt bovendien ‘UMCG best bij beroerte’.

Snel starten met behandeling

Allereerst willen we benadrukken dat het heel goed is dat er aandacht is voor beroertes en de behandeling ervan. Het is belangrijk dat de behandeling snel wordt gestart, dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Inhoudelijk valt er echter wel het een en ander op te merken over het onderzoek van het UMCG.Op grond van de beschikbare gegevens uit het onderzoek is bijvoorbeeld niet na te gaan of de onderzochte groepen in Groningen enerzijds en Friesland/Drenthe anderzijds gelijk zijn. Mogen deze conclusies daarom wel getrokken worden?

Stroke Service Assen

Ondanks de kop van het artikel, blijkt verder uit het onderzoek dat de behandeling van beroertes in (grote én kleine) ziekenhuizen overal even goed is. Het WZA heeft een goed toegeruste afdeling voor patiënten die getroffen zijn door een beroerte, de Stroke Service Assen. Stroke Service Assen is een samenwerkingsverband van het WZA, Thuiszorgorganisatie Icare, Interzorg Noord-Nederland (Verpleeghuis Anholt) en Zorggroep Drenthe (Woonzorgcentrum De Vijverhof). Het doel van de Stroke Service Assen is om in de regio Assen de zorg aan mensen die getroffen worden door een beroerte, zo goed mogelijk te organiseren. 

Vertrouwen

Het belangrijkste punt is echter dat door deze tendentieuze kop mogelijk het vertrouwen is geschaad van patiënten in Drenthe die zijn aangewezen op de zorg in Assen. Geheel ten onrechte! Patiënten die getroffen zijn door een beroerte kunnen in het WZA terecht voor uitstekende zorg.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...