Het projectplan Puntje van je tong is beloond met de kwaliteitsprijs van de Hersenstichting

Het projectplan ‘Puntje van je tong’  is beloond met de kwaliteitsprijs van de Hersenstichting. Onderstaande foto werd vanmiddag genomen, vlak na de officiele uitreiking van de prijs.

En dus wordt er een nieuwe app voor mensen met afasie ontwikkeld:

WoordTomtom wint Kwaliteitsprijs

De Kwaliteitsprijs, uitgereikt tijdens de jaarlijkse Publieksdag in het Utrechtse Beatrixtheater, is dit jaar voor Puntje-van-je-tong. Een app die de dagelijkse communicatie voor afasiepatiënten gemakkelijker maakt en verbetert. Een terechte winnaar die € 35.000 ontvangt.

De nieuwe app wordt een slimme en handige ondersteuning voor mensen met afasie. “Wordt”, want de app bestaat nog niet, maar komt, behalve door het Dondersinstituut tot stand in samenwerking met Monique Lindhout van Afasie Vereniging Nederland, Mia Verschaeve van Afasiecentrum Rotterdam, Marina Ruiter van de Sint Maartenskliniek, Jop van Heesch van GameTogether, Wessel Kraaij van TNO en RU en Han Donkers die zelf afasie heeft. ‘Van alle richtingen wordt de expertise gebruikt,’ aldus Peter Desain. ‘De app is rustig vorm gegeven en eenvoudig van opzet, omdat iedereen hem moet kunnen toepassen. Ook gaan we de app zó vormgeven dat het plezierig is hem te gebruiken. Je moet hem uit jezelf willen pakken.’

Persbericht is vanaf morgen te lezen op www.afasie.nl en op www.hersenletsel.nl. In het persbericht wordt verwezen naar de SHV (natuurlijk): De jury wees uit alle inzendingen de App voor afasiepatiënten als winnaar aan. De jury prijst de betrokkenheid van afasiepatiënten en de Samenwerkende Hersenletsel Verenigingen bij dit project.  Ook is zij onder de indruk van de gedrevenheid van het team dat de presentatie gaf.  Door een demonstratie door een patiënt werden de betekenis en de bruikbaarheid goed zichtbaar gemaakt.

In het eerstvolgende nummer van het magazine van de Hersenstichting verschijnt een artikel over deze app/prijs.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...