Eindhovense medicijnenapp al 10.000 keer gedownload

De Eindhovense medicatie-app MedApp is deze maand voor de 10.000ste keer gedownload. De app helpt gebruikers met alles omtrent medicijngebruik. De Eindhovense start-up PharmIT maakte ‘m en helpt daarmee vooral ouderen en apothekers.

Eindhovense medicijnenapp al 10.000 keer gedownload

Patiënten kunnen de medicijnwekker bijvoorbeeld gebruiken als het tijd is voor hun volgende pilletje. Daarnaast hebben ze direct toegang tot de bijsluiter, de wettelijke kosten en kunnen ze een dagboek bijhouden.

In de app zit een scanner. Daarmee kunnen gebruikers de barcode op een medicijnendoosje scannen en aan het persoonlijke overzicht toevoegen. De app weet dan hoeveel tabletjes er nog in het doosje zitten en waarschuwt als die voorraad op begint te raken.

Oud-studenten van de TU/e maakten de applicatie samen met oud-studenten van de universiteit van Utrecht. De app werkt op zowel iOS- als Android-telefoons en is gratis te downloaden.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...