Gezinsdag voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel op 6 september

Op zaterdag 6 september organiseren de Hersenletsel Stichting (hersenletsel.nl) en De Noorderbrug de jaarlijkse Gezinsdag NAH in Westerbork. De Gezinsdag wordt georganiseerd voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, kinderen en families in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. In samenwerking met de Albert Heijn winkels in de Regio Assen wordt in de maanden juli en augustus een flessenactie gehouden. Met de opbrengst van deze actie worden de organisatiekosten voor dit evenement voor een deel gedekt.

 

Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen in Nederland te maken met hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeval, beroerte (CVA), hartfalen of ziekte. In één klap verandert hun leven voorgoed. Ook voor familie, vrienden en kennissen staat het leven op z’n kop. Naast de directe lichamelijke gevolgen van het hersenletsel zijn de onzichtbare gevolgen vaak ook zeer ingrijpend voor het hele gezin.

 

Tijdens de NAH Gezinsdag kunnen getroffenen gedachten en ervaringen uitwisselen met lotgenoten. ‘‘Het is fijn om te weten dat je er met al je vragen niet alleen voor staat. Op de NAH Gezinsdag kom je in contact met mensen die je begrijpen’’ vertelt één van de bezoekers van de voorgaande edities. Het vinden van de juiste professionele hulp en steun bij de dagelijkse hulpvragen kan door het onderlinge contact gemakkelijker worden.

 

Het thema van de gezinsdag is: ‘In balans met jezelf’. Er is veel aandacht voor de zichtbare en onzichtbare gevolgen van het hersenletsel. Tijdens het ochtendgedeelte verzorgt gastspreker de heer J. Voortman van NAH Professionals een inleiding over dit thema. Na de lezing worden vijf workshops gehouden. Tussen de middag is er een informatiemarkt. Op deze markt staan organisaties die specialist zijn op het gebied van Niet-Aangeboren Hersenletsel. Professionals delen hun kennis en ervaring en zoeken samen met getroffenen en lotgenoten naar antwoorden op (hulp)vragen. Medeorganisator De Noorderbrug is ook aanwezig op deze markt. ’’Wij zijn geschoold in het omgaan met de gevolgen van hersenletsel en zijn er vanuit onze expertise er op gericht om mogelijkheden van mensen op alle levensdomeinen te activeren. Wij ondersteunen mensen om hun sociale omgeving optimaal hierbij te benutten’’ vertelt Annelies Dekker, ambulant begeleider De Noorderbrug. ’s Middag kunnen bezoekers deelnemen aan vijf verschillende workshops, welke in twee rondes worden gehouden.

Ook kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar hoeven zich niet te vervelen. Speciaal voor hen wordt een Fundag georganiseerd. Voor kinderen en jongeren tot en met 14 jaar is de entree gratis. De Gezinsdag NAH is een leerzame en leuke dag voor het hele gezin. Wilt u een bijdrage leveren aan de Gezinsdag NAH? Lever dan uw lege flessen in bij de Albert Heijn vestigingen in de Regio Assen.

Praktische informatie

Het programma begint om 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Locatie: De Voorhof, aan de Hoogeveenseweg 4 te Westerbork.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door € 10,- per persoon over te maken naar rekeningnummer NL67 RABO 0 1077 98 247 ten name van Stichting Vrienden van, Violenstraat 42c Assen, onder vermelding Gezinsdag 2014.

Graag per e-mail of telefonisch doorgeven aan Wiebe Kremer (Werkgroep NAH) hoeveel kinderen (met vermelding van de leeftijd) er meekomen en of er dieetwensen zijn.

E: w.kremer@home.nl – T: (050) 541 59 22.

 


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...