Hoe verder?: CVA-nazorgspreekuur

IMG_1479

In gesprek met Marian

Ongeveer zes weken na uw verblijf in het ziekenhuis, verpleeghuis of verzorgingshuis heeft u een afspraak met de CVA-nazorgverpleegkundige (Marian Kuper of Mathilde Spoelstra) op de polikliniek neurologie van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Met de CVA-nazorgverpleegkundige heeft u een gesprek over allerlei zaken die het gevolg zijn van uw beroerte.

 

 

IMG_1460_7d0

Onderzoek naar kracht

Daarnaast wordt uw bloeddruk gemeten en wordt onderzocht hoe krachtig en vaardig u bent aan de kant van uw lichaam die door de beroerte is getroffen.

IMG_1465_a8f

Onderzoek naar kracht

Ook als u niet direct een probleem ervaart of een vraag heeft, kan het toch de moeite waard zijn om het spreekuur te bezoeken.

Het spreekuur is nadrukkelijk ook bedoeld voor uw partner of iemand anders uit uw naaste omgeving. Een ernstige beroerte kan de relatie met uw partner en andere naasten ingrijpend beïnvloeden. Het kan zinvol zijn om daar met de CVA-nazorgverpleegkundige over te praten.

De CVA-nazorgverpleegkundige heeft regelmatig overleg met de neurologen. Als dat nodig is, kan zij voor u een controle-afspraak maken bij een van de neurologen.

(Visited 632 times, 3 visits today)

Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Hersenletsel on Tour doet Friesland, Groningen en Drenthe aan!

Ruim 6 jaar geleden hebben vijftig mensen, het merendeel getroffen door NAH, voor het eerst door een deel van Nederland gefietst. Met dit evenement werd onder meer aandacht gevraagd voor diverse hersenaandoeningen, bekend als Niet Aangeboren Hersenletsel, kortweg NAH. Naast traumatisch hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeval, zijn beroertes (CVA), Multiple Sclerose, Parkinson, Epilepsie, zuurstofgebrek na reanimatie en hersentumoren belangrijke oorzaken van NAH.  meer...