Hoe verder?: Naar verpleeghuis Anholt

Als u niet meer thuis kunt wonen omdat u vanwege uw CVA zorg nodig heeft die u thuis niet kunt krijgen, kunt u in aanmerking komen voor opname in een verpleeghuis. U kunt er dan voor kiezen om naar verpleeghuis Anholtte gaan.

Naast het verlenen van de noodzakelijke zorg doen de medewerkers van verpleeghuis Anholt hun best om het verblijf voor u zo prettig mogelijk te maken. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen, zodat u kunt leven op een manier die u zelf als zinvol ervaart.

Wie werken er?

De verpleeghuisarts is verantwoordelijk voor de medische zorg die u krijgt. Zonodig kan hij, afhankelijk van uw klachten, andere behandelaars inschakelen, zoals een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist, een maatschappelijk werker of een diëtist.

Tijdens uw verblijf in verpleeghuis Anholt krijgt u in ieder geval te maken met verzorgenden, een voedingsassistent en een activiteitenbegeleider.

De contactverzorgende coördineert de dagelijkse zorg en is uw vaste aanspreekpunt.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Verpleeghuis Anholt beschikt over een groot aantal eenpersoonskamers.

IMG_0213Er zijn verschillende afdelingen. Op iedere afdeling is een gezamenlijke huiskamer. Daar kunt u televisie kijken, naar muziek luisteren en andere bewoners ontmoeten. Ook kunt u er deelnemen aan de gemeenschappelijke maaltijd.

Wekelijks worden er in de huiskamer activiteiten georganiseerd door de activiteitenbegeleider. Als u zin heeft, kunt u daaraan meedoen.

Extra voorzieningen

In verpleeghuis Anholt is een ontmoetingsruimte ‘Plaza’ waar u naartoe kunt wanneer u wilt. Er is een leestafel, een internethoek en u kunt er onder andere koffie en thee, snacks en frisdrank kopen.

Ook worden er in de ‘Plaza’ regelmatig speciale avonden georganiseerd, zoals een toneelavond, een filmavond en een muziekavond.

Plaza

Plaza

Voor en drankje of een borrel kunt u terecht in het ‘bruin café’. U kunt deze ruimte ook reserveren om bijvoorbeeld uw verjaardag in besloten kring te vieren.

Er is een eigen bibliotheek, waar u gratis boeken kunt lenen.

Verder beschikt Verpleeghuis Anholt over een eigen kapper en tandarts en kan er op afspraak een manicure of pedicure komen.

 

Bezoek

Uw bezoek is de hele dag welkom. Om praktische redenen is het echter aan te raden om ’s ochtends voor 10.00 uur geen bezoek uit te nodigen.

Vanwege de corona kunnen er andere bezoektijden zijn! Informeer bij de verpleegkundige wat de bezoektijden zijn.


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...