Partner en familie: Help een ander, doe uw verhaal!

Als je zelf te maken hebt met een beroerte, kan het een hele steun zijn om de verhalen te horen van anderen die ook een beroerte hebben gehad. Op deze site willen we zoveel mogelijk van dergelijke ervaringsverhalen verzamelen. We zouden het erg op prijs stellen als u ook iets zou willen vertellen over wat ú hebt meegemaakt. Dat kan gaan over een beroerte die u zelf hebt gehad, maar ook als het uw partner betreft of een ouder, zijn wij geïnteresseerd.

→Ter wille van de herkenbaarheid vragen we u om alleen te reageren als u voor onderzoek en behandeling te maken hebt gehad met Stroke Service Assen (d.w.z. Wilhelmina Ziekenhuis Assen, St. Icare, Interzorg Noord-Nederland locatie Anholt of Zorggroep Drenthe locatie de Vijverhof).

  • Als u dat prettig vindt, kunt u anoniem blijven en fictieve namen gebruiken in uw verhaal.
  • Om u wat houvast te geven bij het schrijven van uw verhaal, vindt u hieronder een paar vragen. De vragen zijn dus bedoeld als leidraad, het is verder helemaal aan u zelf hoe u uw verhaal wilt vertellen. Kort of lang, dat mag u zelf weten. Liever niet té lang. Het maximum is ongeveer 800 woorden.
  • Het kan nodig zijn dat we uw tekst hier en daar redactioneel wat aanpassen. Vanzelfsprekend komen we niet aan de inhoud!
  • We zouden het leuk vinden als u ook een foto meestuurde. Dat kan een foto van uzelf zijn, maar ook van iets wat bij u past of wat u mooi vindt.
  • De tekst en de foto kunt u mailen naar: info@strokeserviceassen.nl. Ook kunt u de tekst en de foto opsturen in een envelop naar: Wilhelmina Ziekenhuis Assen, polikliniek Neurologie t.a.v. Marian Kuper, Postbus 30.001, 9400 RA Assen.

 

Vragen als leidraad

  • Wilt u iets vertellen over uzelf en eventueel degene die een beroerte heeft gehad, als u dat niet zelf bent? Bijvoorbeeld: leeftijd, man/vrouw, wel/geen kinderen, bezigheden, woonsituatie.
  • Kunt u iets vertellen over de beroerte die u heeft gehad. Bijvoorbeeld: hoe lang het geleden is, welke klachten u had, wat voor soort beroerte u had.
  • Op welke manier heeft de beroerte uw leven beïnvloed? Bijvoorbeeld: in de relatie met uw partner of kinderen, in uw werk of andere dagelijkse bezigheden, in uw stemmingen.
  • Hoe heeft u de behandeling en begeleiding die u heeft gekregen, ervaren? Bijvoorbeeld: wat voor soort zorg u heeft gekregen, of u daar tevreden over bent, welke wensen en behoeften u heeft aan eventuele extra  zorg.
  • Hoe ziet u de toekomst? Bijvoorbeeld: of u zich zorgen maakt, of u denkt dat u nog verder zult herstellen.

Alvast hartelijk bedankt voor de moeite die u wilt doen!


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...