Twee vrijwilligers gezocht voor Trefpunt CVA-lotgenoten in Assen

Het Trefpunt CVA-lotgenoten in Assen is een ontmoetingsplek voor mensen vanaf ongeveer 55 jaar die een beroerte (CVA) hebben gehad en hun mantelzorgers.

Iedere eerste vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur vindt er in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen een bijeenkomst plaats. Meestal bestaat de groep uit ongeveer 20 personen.

Tijdens de bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld, soms is er een spreker (bijvoorbeeld een fysiotherapeut, WMO loket, Mantelzorg consulent etc, of er worden gezellige activiteiten gedaan zoals bv. een creatieve middag.

De deelnemende patiënten hebben allemaal een beroerte gehad, maar zijn zelfredzaam in die zin dat zij geen hulp nodig hebben bij het eten en drinken en ook zelfstandig naar de wc kunnen.

De groep wordt begeleid door twee vrijwilligers. De afgelopen jaren is dit gedaan door Hilly Nijenhuis-Weggemans, voorzitter van de Nederlandse CVA-Vereniging ‘Hersenletsel.nl’ regio Groningen/Drenthe en iemand die zelf getroffen is door een beroerte. Om gezondheidsredenen moeten beide hun taak nu neerleggen. Vandaar dat er nu behoefte is aan twee nieuwe vrijwilligers.

We zijn op zoek naar twee vrijwilligers (m/v) die het leuk vinden om een groep te begeleiden, het liefst met enige ervaring in de zorg.
• Onkosten (zoals reiskosten) worden vergoed.
• De vereniging ‘Hersenletsel.nl’ zorgt ervoor dat u als vrijwilliger bent verzekerd.
• Eén keer per jaar kunt u deelnemen aan een bijscholingsdag.
• Twee keer per jaar is er een gezellige vrijwilligers bijeenkomst

Als het u leuk lijkt om als vrijwilliger voor het Trefpunt CVA-lotgenoten in Assen actief te zijn, kunt u contact opnemen met Hilly Nijenhuis Weggemans. Zij is te bereiken via:
• Telefoonnummer (0592) 389 293
• E-mailadres: hillyweggemans@planet.nl

 

 


Print deze pagina Print deze pagina

Heeft u vragen?

Een vraag voor de CVA-nazorgverpleegkundigen?

Bel of mail

Een vraag voor CVA-vereniging ‘Hersenletsel.nl’?

Bel of mail

Nieuws

Wegwijzer Hersenletsel

Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. meer...